Notícies

Badalona 27/11/2014
Comunicat de les AMPAS de les escoles Montigalà i IES Ventura Gassol
Avui hem començat una campanya de reenviament massiu d’un mail amb una carta, que adjuntem a continuació, per demanar als alts càrrecs de la Generalitat i als diputats del Parlament que l’Escola Montigalà i l’Institut Ventura Gassol entrin en els Pressupostos del Govern del 2015, ja siguin nous o prorrogats.
A més, el dia 1 de desembre hem convocat una PLANTADA GROGA a les 15.00 hores davant Ensenyament al carrer Casp número 15 de Barcelona coincidint amb la reunió amb la Generalitat per parlar de la construcció de l’escola i l’institut. Us demanem un esforç per aconseguir ser els màxim nombre possible de gent. El més important és ser-hi a les 15.00 hores encara que sigui mitja hora o una hora pels que volen anar a recollir els nens al cole.
Gràcies!

Bon dia.

El motiu d’aquesta carta és donar-li informació sobre la situació legal i política, amb vistes als Pressupostos de la Generalitat per al 2015, de dos projectes cabdals. Es tracta de dos centres educatius que afecten milers de ciutadans i que són fonamentals per continuar amb al desenvolupament de Badalona, la tercera ciutat de Catalunya. Després d’acumular anys de retard, la construcció dels edificis de l’Escola Montigalà i l’Institut Ventura Gassol -al mateix barri- ha rebut el suport del Parlament i està pendent de que la Generalitat compleixi una resolució de la Cambra catalana per enllestir el projecte executiu i acordar el calendari d’obres.
La resolució del Parlament és, doncs, un mandat clar per al Govern de la Generalitat de cara a la inclusió dels dos centres educatius en els propers Pressupostos, ja siguin nous o bé prorrogats. L’Escola Montigalà i l’Institut Ventura Gassol van patir les primeres retallades pressupostàries a final del 2010 tot i que responen a necessitats educatives reals d’un barri jove i d’una àmplia zona d’influència a Badalona. La exclusió de l’escola i l’institut dels Pressupostos des de llavors no solament va en contra de les necessitats de milers de veïns, sinó que incompleix els dos acords presos al Consell de Govern per aprovar la construcció d’ambdós centres. Fins i tot,el Govern va interrompre el procés legal de licitació en fase d’execucio en el cas de l’Escola Montigalà.
Davant els reiterats incompliments d’acords i davant la neccessitat urgent de fer els dos centres s’ha constituit una Plataforma en defensa de la Zona Educativa de Montigalà, un pla social i urbanístic fonamental per al barri i per a la ciutat que ha de garantir l’ensenyament de 0 a 18 anys. El barri de Montigalà i del conjunt de Badalona no entendria que, un any més, la ciutat quedés marginada en els Pressupostos del Departament d’Ensenyament. Per això li demanem el seu ajut per aconseguir que els comptes de la Generalitat, malgrat les restriccions pressupostàries, incloguin les partides econòmiques necessàries per seguir construint la Zona Educativa de Montigalà.
Els nens i les nenes de l’Escola Montigalà i l’Institut Ventura Gassol t’ho agraïran
141124 Plantada Groga

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *