140708 IMG_1403

140708 IMG_1409

140708 IMG_1419

08/07/2014 La Comissió de Campanyes de la FAVB
enceta accions de difusió amb xerrades a les associacions de veïns envers la greu situació que patim amb les tarifes elèctriques.

En els últims 5 anys el preu de la llum ha pujat més d’un 60% amb tant sols un 1,9% d’increment en el consum en el mateix període. Tot i així, el salari mínim interprofessional segueix congelat als 645,30 euros al mes i d’acord amb les dades recollides del tercer trimestre del 2013, la mitjana dels salaris a Catalunya han baixat un 0,3%. Aquest desajust en els preus provocarà que el 2014 el poder adquisitiu de les famílies encara sigui més baix.

Diverses preguntes necessitarien d’una resposta clara per part dels nostres governants, però pot ser algunes ja tenen una resposta silenciosa, com és el desproporcionat nombre de polítics que formen part dels Consells d’Administració de les Companyies Elèctriques, i energètiques en general. Volem deixar ben clar que aquest frau no te color polític; no es ni d’esquerres ni de dretes, ja que la complicitat ha estat total per ambdues bandes amb alts càrrecs de les diferents administracions que han utilitzat les conegudes “portes giratòries”, ex-presidents del govern, ministres, etc.

Demanem i reclamem accions concretes per poder assolir un mercat elèctric més sostenible i just per als consumidors, així mateix creiem oportú el reclamar una auditoria que aclareixi quina part del dèficit tarifari, que ja es troba al voltant dels 30.000 milions d’euros, és legítima, i la retirada de la reforma energètica aprovada al desembre que vol ajudar a eixugar precisament aquesta xifra reduint, per exemple, les aportacions a les energies renovables. Les associacions de veïns i veïnes volen també que es concretin mesures que frenin l’exclusió energètica, com per exemple, la rebaixa de l’IVA de la Tarifa d’Últim Recurs del 21% al 4%.

Per a concloure, des d’aquesta federació, us convidem a tornar a lluitar, juntament amb nosaltres, per aconseguir aturar aquesta veritable injustícia.

FAVB