Taula Mobilitat

140924 Grup1

140924 IMG_1909

140924 Comunicat_canrutib

24/09/2014 La Favb va col•laborar activament amb La plataforma ciutadana Taula de la Mobilitat de Badalona en el actes que es van organitzar la setmana del 22 al 28 de setembre, a Setmana de la Mobilitat reivindicativa amb diferents actes i accions.
La Taula de la Mobilitat de Badalona, una plataforma transversal formada per entitats, persones i partits, va programar juntament amb la FAVB un seguit d’actes ciutadans vinculats amb la Setmana Europea de la Mobilitat, la setmana del 22 al 28 de setembre.
Enguany la Taula s’ha volgut sumar al lema europeu ‘Fem el carrer més nostre’ i bona part de les seves activitats es centraran, segons els seus responsables en “reivindicar l’espai públic pels vianants i els modes de transport més sostenibles”.
Entre els actes, que combinen divulgació i reivindicació, destaca el Park(ing)Day, una acció reivindicativa al barri de Sant Crist en relació a les calçades laterals i les barreres arquitectòniques i també a la reivindicació a Can Ruti de la millora de la mobilitat.

Accions reivindicatives a Can Ruti i a Sant Crist
Tal i com estava previst, dins del programa d’activitats de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura organitzada per la Taula de la Mobilitat i la FAVB de Badalona, el passat dimecres 24 de setembre un grup de persones es van desplaçar al mati a Can Ruti per realitzar les reivindicacions programades:
• Demanda del perllongament de les línies de BUS B6 i B24 fins a la Terminal de Bus.
• Demanda per dignificar la vorera que uneix el tanatori amb la Terminal de Bus en el tram comprès entre l’accés al Recinte Universitari i les escales d’accés al Tanatori.
• Demanada per la creació d’un pas de vianants des de la Terminal de Bus fins a l’entrada de Maternitat de l’hospital
Per reclamar les dues primeres reivindicacions es van col•locar pancartes als llocs on es demanaven les millores, per fer-ho arribar a la opinió pública.
Per reivindicar la creació del pas de vianants des de la terminal de bus fins a la porta d’entrada a maternitat de l’hospital es van pintar, de manera simbòlica, un pas de vianants.

Es va optar per aquesta acció reivindicativa donat que l’actuació està prevista durant el 2014 en el marc del Pla de Mobilitat Urbana i, des de les associacions adherides, no es veu voluntat política de culminar l’actuació. Es recorda que a principis d’any es va estrenar la nova andana de bus i no s’ha executat cap altra de les accions programades vinculades a l’actuació.

Al voltant de dos quarts de deu del matí, quan ja es tenia pràcticament finalitzada l’acció, el responsable de seguretat de l’Hospital va informar-ne als Mossos d’Esquadra i a la Guàrdia Urbana, sense dirigir-se per a res a les persones que estaven pintant. La Guàrdia Urbana va aixecar denúncia per aquest fet i els va sancionar amb 1.000 euros, al•legant la col•locació de senyals viàries sense permís d’acord amb l’Ordenança General de Circulació.

Des de la Taula de la Mobilitat es demana al regidor de Via Pública i Mobilitat la normalització d’aquest pas de vianants mitjançant el pintat permanent en la major brevetat.

Considerant que la sanció no és escaient, des de la Taula de la Mobilitat s’engegarà una campanya informativa donar a conèixer als veïns de Badalona i entitats la situació i poder fer front a la sanció mitjançant la recol•lecta col•lectiva de fons.
A més es recorda que, des del moviment veïnal, es va demanar en el seu dia que l’aparcament de Can Ruti fos gratuït. Avui dia l’aparcament està col•lapsat i és ara que es reclama des del mateix moviment prioritzar el transport públic per garantir l’accessibilitat universal a l’Hospital.

Taula de la Mobilitat de Badalona, Federació d’Associacions de Veïns de Badalona i Plataforma per la Promoció pel Transport Públic.

Fitxa de proposta d’actuació al Pla de Mobilitat Urbana que contempla el vial entre urgències i l’andada de bus Ajuntament de Badalona – Diputació de Barcelona (format PDF)